Naša zgodba

Strletova kmetija sva Špela in Matej. Slednji je »tapravi«, prva pa primožena Strletova.

Kmetija družine Pozaršek-Strle se že vrsto desetletij bavi s predelavo lastnega kravjega mleka. Tako so lahko že vaše mame in očetje, mogoče celo babice in dedki, pri Zdenki na ljubljanski tržnici kupovali domače mlečne izdelke. In ker nama nadvse odlični jogurti, skute in siri ter še boljši kajmak niso bili dovolj, sva, ne bodi ga len, začrtala svojo pot s sladoledom. Domačim sladoledom. Takim tapravim, krepkim.

Kmetija smo ljudje. Najina velika želja je bila, da bi nas, ki tukaj delamo, živimo in ustvarjamo, preko najinih izdelkov spoznali, zato so vsi sladoledi iz redne ponudbe poimenovani po družinskih članih.
Imena so prava, grafike zgolj simbolične.

Strletova kmetija sva Špela in Matej.

Kakovost in izvor surovin sta nama nadvse pomembna. Poleg domačih mlečnih izdelkov (ne, to ni samo mleko, so še smetana, tako sladka kot kisla, maslo, jogurt, celo kajmak) v sladoled dodajava samo izbrane surovine. Sladkor in čokolada veljata kot surovini, ki sta z vidika pridelave, izkoriščanja delovne sile ter okolja, precej sporni, zato ju kupujeva v sklopu pravične trgovine in sta ekološke pridelave. Naj bodo tudi kmetje na drugem koncu sveta pravično plačani za svoje delo, mar ne?

Uporabljava samo pravo sadje, takšno, ki je do svoje polne zrelosti rastlo na drevesu, grmu, v zemlji… Arome, barvila? Ne, hvala! Oreščki so oreščki in to najboljše kvalitete. Da je sladoled tako krasne teksture in odličnega okusa, pa poskrbi čebelar Ovca, ki nama dobavlja gozdni med barjanskih čebelic.
Kaj pa vsi teli džemi, kreme, pekovski izdelki, ki pristanejo v sladoledu? Vse skuha, speče, »spaca« Špela sama. Vse sveže, sproti narejeno.

In ja, da ne pozabiva, embalaža je biorazgradljiva. Etiketo, lepo prosiva, odstranite in jo vrzite v zabojnik za embalažo, osnovno embalažo pa lahko brez skrbi kompostirate oziroma jo zavržete v zabojnik za biološke odpadke. Skrbimo za okolje!

Vsi sladoledi so delani po svoji lastni recepturi in ročno polnjeni, zato ne zamerite, če kdaj ni vse »po jusu«.

Da pa ne bo pomote, Strletova kmetija je sicer najbolj znana po TaStrletovem sladoledu, ponuja pa še marsikaj drugega. Med drugim polnozrnato rženo, pirino in ajdovo moko, mleto na mlinski kamen. Iz lastnih žit bodo kmalu začeli nastajati tudi drugi izdelki… Psssst… Vse ob svojem času! Najdete pa lahko tudi sušeno ječmenovo travo. Posejano je bilo lastno žito, ravno pravi čas pokošeno in hitro posušeno ter zmleto, da boste lahko svoje telo kar se da kvalitetno razstrupili. Za časa tega življenja nam je bilo dano samo eno samcato telo. Poskrbimo zanj z izbiro lokalno pridelane in kvalitetne hrane.

Najdete nas tudi na Facebooku in Instagramu