Naša zgodba

Živjo in hvala, ker ste pokukali na našo stran! TaStrletov sladoled je bil v osnovi ustvarjen z mislijo na kmetijo, zdaj pa ga žene naprej misel na dva Strletova  “smrkavca”, ki živita in rasteta skupaj z njo. Tavelik je že pravi kmet, tamala pa raje pred kravjim občinstvom izvaja baletne prvine.

Kmetija družine Pozaršek-Strle se že vrsto desetletij bavi s predelavo lastnega kravjega mleka. Tako so lahko že vaše mame in očetje, mogoče celo babice in dedki, pri Zdenki na ljubljanski tržnici kupovali domače mlečne izdelke. In ker se Lenč pa Maruca težko zadovoljita samo z babičinimi odličnimi jogurti, skuto in svežim mlekom direkt iz “flaše”, smo ustvarili še domač sladoled. Tak taprav, krepak.

Naše osnovne okuse krasijo osebe s kmetije. Oči Matej (po domače Buhtl), stric Simon (z vzdevkom Skutka) pa babi Zdenka in dedi Marko, ki sta taglavna na dvorišču… Spoznajte jih.
Imena so prava, grafike zgolj simbolične. V živo so vsi full bolj fejst.

Strletova kmetija sva Špela in Matej.

Kakovost in izvor surovin sta nam nadvse pomembna. Poleg domačih mlečnih izdelkov (ne, to ni samo mleko, so še smetana, tako sladka kot kisla, jogurt in celo kajmak) v sladoled dodajamo samo najbolj kvalitetne surovine.

Trsni sladkor ekološke ter čokolade trajnostne pridelave. Izvor surovin je tako sledljiv od začetka pa do naše mize, pridelava manj negativno vpliva na okolje ter omogoča boljše življenjske razmere pridelovalcev in v končni fazi vseh nas.

Uporabljamo samo pravo sadje, takšno, ki je do svoje polne zrelosti rastlo na drevesu, grmu, v zemlji… Arome, barvila? Ne, hvala! Oreški so oreški in to najboljše kvalitete. Da je sladoled tako krasne teksture in odličnega okusa, pa poskrbi čebelar Ovca, ki nam dobavlja gozdni med barjanskih čebelic.
Kaj pa vsi teli džemi, kreme, pekovski izdelki, ki pristanejo v sladoledu? Vse skuhamo, spečemo, »spacamo« sami. Vse sveže, sproti narejeno.

In ja, da ne pozabimo, embalaža je biorazgradljiva. Etiketo, lepo prosimo, odstranite in jo vrzite v zabojnik za embalažo, osnovno embalažo pa lahko brez skrbi zavržete v zabojnik za biološke odpadke. Skrbimo za okolje!

Vsi sladoledi so delani po svoji lastni recepturi in ročno polnjeni, zato ne zamerite, če kdaj ni vse »po jusu«.

Najdete nas tudi na Facebooku in Instagramu