Politika zasebnosti in piškotki

Kdo smo

Strletova kmetija, Špela Omahen Strle s.p.
Ižanska cesta 336
Ljubljana
1000 Ljubljana

Spletna stran: www.strletova-kmetija.si
 

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Zbiramo le podatke, ki so potrebni – npr. za zagotavljanje naših storitev, za komunikacijo z vami, ali da izboljšamo naših storitev. Podatki, ki se nanašajo na uporabnika vključujejo med drugim podatke, ki jih Strletova kmetija pridobi v zvezi z dostopom uporabnika na spletno stran, ime, priimek, naslov, telefonske številke, podatke za dostop do računa na tej spletni strani in/ali podatke, ki jih uporabnik sam posreduje, piškotki, spletna analitika. Uporabnik se zavezuje, da bosta uporabniško ime in geslo varovana z njegove strani in da bo preprečil dostope nepooblaščenim osebam.
 

Komentarji

Če obiskovalec na strani objavi komentar, bomo zbrali podatke, ki so bili vnešeni v obrazec za komentar, IP naslov, podatke brskalnika, ki bodo pomagali pri odkrivanju neželenih sporočil.

Storitvi Gravatar se lahko zagotovi anonimiziran niz podatkov, ustvarjen z vašega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), za preverjanje ali uporabljate storitev. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj. Po potrditvi vašega komentarja bo vaša profilna slika javno prikazana v vašem komentarju.
 

Mediji

Če nalagate slike na spletno mesto, se morate izogibati nalaganju slik z vgrajenimi lokacijskimi podatki (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in pridobivajo vse podatke o lokaciji iz slik na spletni strani.
 

Kontaktni obrazci

Če nam obiskovalec preko kontaktnega obrazca pošlje sporočilo, bomo zbrali podatke, ki so bili vnešeni v obrazec, IP naslov, podatke brskalnika, ki bodo pomagali pri odkrivanju neželenih sporočil. Osebne podatke hranimo samo toliko časa, kot je potrebno (imamo razlog za hrambo). Lahko pa se kadarkoli odločite in zahtevate izbris podatkov. Podatke, zbrane skozi kontaktni obrazec ne uporabljamo za marketinške namene.
 

Piškotki

Za najboljšo uporabniško izkušnjo, priporočamo, da omogočite piškotke.

Kaj so piškotki?
“Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest (poleg spletnih mest tudi e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije) naloži v naprave uporabnikov (računalnik, mobilna naprava in podobno), ko ta obišče določeno spletno mesto in običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Ob vsakem ponovnem obisku bo spletno mesto pridobilo podatek o naloženem piškotku in prepoznalo napravo uporabnika.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa spletnemu mestu uporabniki te podatke posredujejo sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Če strežnik prebere piškotek skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.” (Vir)

Zakaj so piškotki potrebni?

“Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest in so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, ki izboljšujejo uporabnikovo izkušnjo. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.” (Vir)

Piškotki, ki jih uporabljamo:

Ime piškotka Namen Trajanje piškotka
_gid za spremljanje spletne analitike 24 ur
_ga za spremljanje spletne analitike 2 leti
_gat za spremljanje spletne analitike 1 min
cookie_notice_accepted za spremljanje obvestila o piškotkih 1 mesec

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih, da vam ni treba ponovno izpolniti podrobnosti, ko zapišete nov komentar. Ti piškotki se bodo hranili eno leto.

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo naložili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je izbirsan, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo naložili več piškotkov, da shranite podatke za prijavo in izbrane nastavitve za prikaz. Piškotki za prijavo se hranijo dva dni, piškoti za nastavitve pa eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo piškotek shranjen dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če urejate ali objavite članek, bo dodatni piškotek shranjen v vašem brskalniku. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in preprosto označuje identifikacijsko številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.
 

Vgrajene vsebine iz drugih strani (npr. YouTube, Facebook)

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vgrajene vsebine iz drugih strani (npr. videoposnetke, slike, itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo tvoje podatke, uporabljajo piškotke, vgradijo dodatno kodo za spledenje in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z to vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto (npr. YouTube, Facebook).
 

Spletna analitika – Google Analytics

Kadar koli uporabnik dostopa na spletno stran, se avtomatično beležijo nekateri neosebni podatki. Te informacije uporabljamo za izboljševanje vsebin in uporabnosti in ti podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretjim osebam. Politika zasebnosti storitve Google Analytics je na voljo tukaj.
 

S kom delimo vaše osebne podatke

Podatke delimo le z partnerji, ki nam omogočaj izvedbo naših storitev (npr. dostava), skrbijo za vzdrževanje spletne strani, nam nudijo gostovanje…
 

Kako dolgo hranimo podatke

Osebne podatke hranimo samo toliko časa, kot je potrebno (imamo razlog za hrambo).

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas, da lahko samodejno prepoznamo in odobravamo nadaljnje komentarje.

Za uporabnike, ki se prijavijo na naši spletni strani (če je to omogočeno), hranimo tudi podatke, ki jih navedejo v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki si lahko kadar koli ogledajo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen v primerih, ko je za izbris potrebno oddati zahtevo na naš e-mail). Skrbniki spletnih mest si lahko ogledajo in uredijo tudi te podatke.
 

Kakšne pravice imate nad vašimi podatki

Uporabnik prevzame odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij, prav tako je odgovoren za varnost dostopa do svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov in zahteva izbris uporabniškega računa. Uporabnik obenem potrjuje, da je bil seznanjen z dejstvom, da ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj – razen, če je ta pravica omejena z veljavnimi predpisi. V tem primeru bomo storili vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve. To ne vključuje podatkov, ki jih moramo hraniti v administrativne, pravne ali varnostne namene.

V primeru spremembe vaših podatkov, lahko kadarkoli zahtevate popravke ali zahtevate izbris in sicer na: info@strletova-kmetija.si.
 

Kam pošiljamo vaše podatke

Komentarji obiskovalcev se lahko preverjajo preko storitve za samodejno zaznavanje “spam” komentarjev.

Akismet: zbiramo podatke obiskovalcev, ki pustijo komentar na spletni strani. Običajno se zbirajo podatki: IP naslov, user agent, referrer in podatke, ki so bili vnešeni v obrazec za komentar.

YouTube: Naša spletna stran uporablja vtičnike iz YouTuba – Google. Upravljavec strani je LLC LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Če obiščete eno od naših strani z vtičnikom za YouTube, je vzpostavljena povezava z YouTubovimi strežniki. Tukaj je strežnik YouTube obveščen o straneh, ki ste jih obiskali. Če ste prijavljeni v YouTube, vam omogočamo, da svoje vedenje brskanja povežete neposredno z osebnim profilom. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz svojega računa YouTube. YouTube pomaga, da bo naša spletna stran omogočala pozitivno uporabniško izkušnjo. To je utemeljen interes v skladu s čl. 6 (1) (f) DSGVO. Dodatne informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki so na voljo tukaj.

Google Web Fonts: Ta stran uporablja fonte, ki jih zagotavlja Google. Ko odprete stran, vaš brskalnik naloži zahtevane fonte v predpomnilnik brskalnika, da pravilno prikazuje besedila in pisave. V ta namen mora vaš brskalnik vzpostaviti neposredno povezavo z Googlovimi strežniki. Google se tako zazna, da ste na spletno stran dostopali prek vašega IP-naslova. Uporaba Google Web fonts se izvaja v interesu pozitivne uporabniške izkušnje. To je utemeljen interes v skladu s čl. 6 (1) (f) DSGVO. Če vaš brskalnik ne podpira fontov, bodo uporabljeni standardni font. Dodatne informacije so na voljo tukaj in tukaj.
 

Kontaktni podatki

Strletova kmetija, Špela Omahen Strle s.p.
Ižanska cesta 336
Ljubljana
1000 Ljubljana

Spletna stran: www.strletova-kmetija.si
E-mail: info@strletova-kmetija.si
 

Varnost

Čeprav nobena spletna storitev ni 100% varna, si zelo prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, spreminjanjem ali uničenjem ter v ta namen sprejemamo ustrezne ukrepe.
 

Postopek ob vdoru ali kršitvi

V primeru vdora v našo spletno stran in dostopom do vaših osebnih podatkih, vas bomo o tem obvestili najkasneje v treh delovnih dneh.
 

Spremembe politik

Čeprav bo večina sprememb najverjetneje minimalnih, lahko občasno spremenimo ta dokument. Priporočamo, da obiskovalci redno preverjajo morebitne spremembe.
 

Dnevnik sprememb

6. julij 2018: Pregled in ureditev politik s ciljem poenostaviti besedilo in pojasniti naše delovanje.